Mono rail met bochten

Het railsysteem kan bestaan uit rechte rails, gecombineerd met soorten bochten en rotondes.

Mono rail met XY systeem

Het mono railsysteem kan worden gekoppeld aan een XY-systeem waarmee de gehele ruimte kan worden bereikt.

Dubbel XY systeem

Door twee XY-systemen te koppelen kunnen beide ruimtes volledig worden bereikt.

Beperk fysieke belasting

Plafondliften helpen blessures door tillen en verplaatsen te voorkomen.

Bespaar ruimte

Doordat de tillift aan het plafond gemonteerd wordt staat de lift nooit in de weg.

Bespaar tijd

Een plafondlift werkt niet alleen veel lichter maar ook veel sneller dan een verrijdbare tillift.

Vergroot het comfort

Transfers met plafondliften worden door gebruikers als veel prettiger en veiliger ervaren dan transfers met een verrijdbare tillift.

Een tillift aan het plafond, hoe werkt het?

Aan het plafond worden rails gemonteerd waarin een compacte liftcassette wordt geplaatst. Deze cassette volgt het traject van het railsysteem en kan worden geleverd met uiteenlopende jukken en draagbanden.

Het railsysteem kan bestaan uit rechte rails, eventueel gecombineerd met verschillende soorten bochten en rotondes. Met het ontwerp van een mono railsysteem dient zorgvuldig rekening te worden gehouden met de inrichting van de ruimte en alle uit te voeren tilhandelingen.

Door een beweegbare rail met trolleys haaks onder twee vaste rails te plaatsen, ontstaat een zogenaamd XY systeem waarmee de lift een groot oppervlak kan bereiken. Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting.

Mono railsysteem

Een rechte rail van bijvoorbeeld 3 meter, eventueel in combinatie met een bocht kan een praktische oplossing bieden voor eenvoudige transfers vanuit bed naar de rolstoel of naar het toilet.

Unieke rotondes

Onze unieke rotonde heeft maar liefst 16 verschillende richtingen waardoor het vrijwel altijd lukt om iedere gewenste positie te bereiken. Rotondes zijn handmatig of elektrisch bedienbaar.

Railsysteem vlak inbouwen

Zowel een enkele rail als de vaste rails van een XY systeem kunnen volledig (!) vlak worden geïntegreerd in een systeemplafond of koof. Doordat hierbij gebruik kan worden gemaakt van standaard plafond-profielen leidt het volledig inbouwen van een tilsysteem nauwelijks tot meerkosten. Zowel de railprofielen van het tilsysteem als de profielen van het systeemplafond zijn wit, waardoor dit een fraai geheel vormt.

XY systeem met bocht

Bij toepassing van een XY systeem hoeft daarom nauwelijks rekening te worden gehouden met de inrichting. Het is mogelijk om mono railsystemen te koppelen aan XY systemen.

Gekoppelde XY systemen

Door meerdere XY systemen aan elkaar te koppelen ontstaat een ideale oplossing waarbij geen rekening hoeft te worden gehouden met de inrichting. De koppeling werkt snel en eenvoudig en volledig mechanisch.

Oplossingen voor deuren

Voor het passeren van zowel draai- als schuifdeuren zijn talloze oplossingen. Afhankelijk van uw situatie kan Domicare een draaideur of schuifdeur met eigen montageteams voor u vervangen of aanpassen. Ook zijn er verschillende fabrikanten van schuifdeuren, zowel handmatig als elektrisch bedienbaar, die zijn voorbereid voor combinatie met het Domicare tilsysteem

Compacte plafondlift

Met een eigen hoogte van amper 15 cm bieden we de kleinste plafondgemonteerde tillift in z’n soort, geschikt voor professioneel gebruik.

Dit biedt niet alleen optische voordelen, maar levert vooral extra tilhoogte waardoor de plafondlift ook toepasbaar is in ruimtes met een laag plafond.

Ondanks de compacte afmetingen biedt de plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg.

Profiteer van 25 jaar ervaring!

Sinds 1996 werken we door heel Nederland dagelijks met plafondliften, zowel bij particulieren, kleinschalige woonvormen als grootschalige zorginstellingen.

Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling. Voor het uitvoeren van transfers dient een efficiënte en betaalbare oplossing te worden gecreëerd, met oog voor detail.

Ieder traject start daarom met een zorgvuldige inventarisatie, we verzorgen de montage geheel in eigen beheer, bieden professionele trainingen voor de gebruiker en houden uw tillift in topconditie met ons eigen serviceteam.

Stel uw vraag, we zijn u graag van dienst!

Bel ons, of stuur een mail met een omschrijving van uw situatie en de oplossing die u zoekt. Des te duidelijker de informatie die we ontvangen, des te beter kunnen we u adviseren. Voeg waar mogelijk foto’s en of tekeningen toe, we kunnen ons dan een goed beeld vormen van uw situatie.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Domicare B.V.
Zweedsestraat 8A13, 7418 BG Deventer

info@domicare.nl
Tel.: 0570-62 44 62

Openingstijden:
Maandag: 13.00-17.00 uur.
Dinsdag t/m vrijdag: 09.00-17.00 uur.
Showroom uitsluitend op afspraak!

Telefonische helpdesk (storing melden):
Dagelijks 09.00-19.00 uur.

KvK: 08129821
BTW/VAT: NL8141.29183.B.01
EORI: NL814129183

Alle op deze website weergegeven afbeeldingen, informatie en specificaties dienen uitsluitend ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor uw project altijd één van onze adviseurs! Copyright; Domilift B.V.. KVK Domilift: 67354475, BTW/VAT: NL856945493B01 - Enfold WordPress Theme by Kriesi