Plafondliften van topkwaliteit

TILLIFTEN MET EEN LEVENSDUUR VAN 15 JAAR

Betrouwbaarheid is voor ons één van de belangrijkste factoren bij de keuze voor onze producent van tilsystemen. Onze plafondliften blinken op dit vlak aantoonbaar uit ten opzichte van andere merken.

Levensduur 15 jaar

Kwaliteit en duurzaamheid, een sterke en compacte plafondlift.

Multifunctioneel

Zowel geschikt voor tweepuntsjuk als elektrisch kantelbaar juk.

Zelfstandig gebruiken

Optioneel elektrisch aangedreven en op afstand bediend.

Bediening met luchtdruk

Kabelbreuken van de handbediening definitief tot het verleden.

Plafondlift voor thuis

Of het nu gaat om zelfstandig wonen, begeleid wonen of wonen in een instelling, we willen ons thuis voelen. Domicare biedt compacte en betaalbare plafondliften die onopvallend in uw woning kunnen worden geïntegreerd.

Plafondlift in instellingen

Sinds 1996 is een enorme expertise opgebouwd met het integreren van plafondgemonteerde tilsystemen in zowel mytylscholen, kleinschalige woonvormen als grootschalige verpleeghuizen. Domicare biedt hiervoor een volledig plafondliften programma afgestemd op het intensieve gebruik van de betreffende doelgroep.

Universeel toepasbaar

De plafondlift is zowel leverbaar met een tweepuntsjuk als een elektrisch bedienbaar kanteljuk. De jukken kunnen eenvoudig worden verwisseld en voor beide jukken bieden we een uitgebreide collectie tilbanden. Er zijn zelfs tilbanden leverbaar die geschikt zijn voor beide type jukken.

Tweepuntsjuk

Standaard wordt onze plafondlift geleverd met een tweepuntsjuk. Zowel voor het tillen van zittende naar liggende positie, zowel voor ouderen als voor kinderen. Het is mogelijk om de standaard plafondlift voor te bereiden voor het toepassen van een kanteljuk.

Verstelbaar kanteljuk

In sommige situaties, bijvoorbeeld daar waar gebruik gemaakt wordt van lig- of zitortheses, kan het nodig zijn om gedurende de transfers de positie waarin getild wordt te wijzigen. De tillift kan daarom worden geleverd met een elektrisch verstelbaar kanteljuk.

Compact, sterk en doordacht

HET ONTWERP WORDT GEKENMERKT DOOR VRIENDELIJK AFGERONDE HOEKEN, ÉÉNVOUD EN COMPACTE AFMETINGEN. MET EEN HOOGTE MINDER DAN 15 CM, BEHOORT DE PLAFONDLIFT TOT DE KLEINSTE IN Z’N SOORT, GESCHIKT VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK.

Dit biedt niet alleen optische voordelen, maar levert vooral extra tilhoogte waardoor de plafondlift ook toepasbaar is in ruimtes met een laag plafond. Ondanks de compacte afmetingen biedt de plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg. Afhankelijk van uw situatie en draagkracht van het plafond kan de maximale belasting van de standaard liftmodule naar keuze worden ingesteld op 130, 200 of 270 kg.

Obesitas tillift 380 kg

Om de werklast bij het verzorgen van obesitas cliënten tot een minimum te beperken bieden we een plafondlift met een maximale belasting tot 380 kg. De obesitas tillift wordt standaard geleverd met een aangepast tiljuk waarover het gewicht wordt verdeeld op 4 punten.

Flexibele tillift

De plafondlift is leverbaar met een aangepaste trolley waarmee de til cassette snel en eenvoudig kan worden losgekoppeld en kan worden gebruikt in verschillende ruimtes.

Storingsvrije bediening

OM EEN 100% BETROUWBARE TILLIFT TE REALISEREN IS EXTRA AANDACHT GESCHONKEN AAN HET ONTWERP VAN EEN STORINGSVRIJE BEDIENING.

De handbediening van de plafondlift is ergonomisch gevormd, voorzien van grote gebruiksvriendelijke drukknoppen en 100% waterbestendig. De handbediening werkt met luchtdruk (pneumatisch) en is daardoor niet gevoelig voor kabelbreuken. Defecte stekkerverbindingen, kabelbreuken of loszittende contacten behoren hierdoor definitief tot het verleden!

Kanteljuk bediening

Plafondliften met een elektrisch bedienbaar kanteljuk worden bediend door middel van de knoppen op de meegeleverde bediening. Het is mogelijk om uw plafond tillift voor te bereiden op het bedienen van een eventueel achteraf te plaatsen elektrisch kantelbaar juk.

Bediening van rotondes

Indien het tilsysteem is voorzien van rotondes waarmee met de plafond tillift van richting kan worden veranderd, kunnen deze rotondes worden bediend door de bedieningsknoppen van de bij de plafondlift meegeleverde bediening.

Instelbaar tilvermogen

Ondanks de compacte afmetingen biedt de plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg. Afhankelijk van uw situatie en draagkracht van het plafond kan de maximale belasting van de standaard liftmodule naar keuze worden ingesteld. Indien de ingestelde belasting wordt overschreden stopt de lift automatisch, waarbij een waarschuwingssignaal klinkt en een melding in de display zal worden weergegeven. Het beperken van de maximale tilcapaciteit voorkomt het ongewenst tillen van bijvoorbeeld armleuningen of rolstoelen indien er per abuis een lus van tilband ergens achter blijft haken.

Instelbare snelheid

Via de display is er eenvoudige toegang tot het onderhoudsmenu waarin bijvoorbeeld de snelheid van een elektrisch voortbewogen lift, of de snelheid waarmee een elektrisch verstelbaar juk wordt gekanteld eenvoudig kan worden aangepast.

Nuttige display

In de display kan direct de actuele status worden afgelezen, zoals de capaciteit van de accu’s, eventuele storingsmeldingen en waarschuwingen voor de gebruiker. De display verschaft u tevens toegang tot het onderhoudsmenu waarin instellingen van de lift eenvoudig kunnen worden aangepast.

Unieke noodbediening

DE ENIGE PLAFONDLIFT WAARMEE 100% MECHANISCH TRANSFERS KUNNEN WORDEN UITGEVOERD.

De plafondlift is een verbeterde versie van een beproefd concept en daardoor uiterst betrouwbaar. Bovendien wordt de plafondlift als enige in z´n soort standaard geleverd met een adapter waarmee de lift handmatig volledig te bedienen is, zowel omhoog als omlaag. Hierdoor kan een tilhandeling ook ingeval van een technische storing eerst worden afgerond, waarna contact kan worden gezocht met onze servicedienst.

Elektrische nood daal

Net als vrijwel iedere tillift beschikt de plafondlift over een extra bediening waarmee ingeval van een technische storing het tiljuk omlaag kan worden gelaten, zolang er nog gebruik kan worden gemaakt van de elektromotor en de accu’s.

Mechanisch tillen of dalen

Onze plafondlift is de enige in z’n soort die standaard een extra noodbediening levert waarmee het tiljuk niet alleen omlaag, maar ook omhoog kan worden gelaten. Zonder gebruik te maken van de elektromotor of accu’s.

Technische specificaties

 • Elektrische hoog/laag functie
 • Nood-til functie
 • Nood-stop functie
 • Dubbele nood-omlaag functie
 • Automatische afslag max. hoogte
 • Automatische afslag bij overbelasting
 • Automatische afslag bij verdraaiing van de hijsband
 • Beveiliging tegen afrollen hijsband zonder belasting
 • Geïntegreerde display, Led indicatie en geluidssignalen
 • Maximale belasting instelbaar (max. 270 kg)
 • Rotonde bediening via handbediening
 • In de rail geïntegreerde oplader voor de accu´s
 • Onderhoudsmenu via handbediening & display
 • Leverbaar met tweepuntsjuk en kanteljuk
 • Pneumatische handbediening
Alle op deze website weergegeven afbeeldingen, informatie en specificaties dienen uitsluitend ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor uw project altijd één van onze adviseurs! Copyright; Domilift B.V.. KVK Domilift: 67354475, BTW/VAT: NL856945493B01 - Enfold WordPress Theme by Kriesi