• Zweeflift / Zweeftraplift

 • Zweeflift met rolstoel of tilband

  De zweeftraplift biedt unieke mogelijkheden voor het verplaatsen van personen, met of zonder rolstoel, over meerdere verdiepingen. In tegenstelling tot andere trapliften of plateauliften worden de geleiderails van de zweeflift langs het plafond, of bovenliggende traptreden, gemonteerd. De zweeftraplift is geschikt voor trappen met een minimale breedte van 89 cm. Doordat de rail aan het plafond gemonteerd wordt kunnen ramen en deuren probleemloos worden gepasseerd. De zeer sterke liftmodule is bovendien geschikt voor steile trappen en wenteltrappen.

  Zweeftrapliften kunnen worden toegepast in combinatie met rolstoelen die door middel van adapters kunnen worden bevestigd. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een tilband/tilzak (vergelijkbaar met dat van een tillift) waarmee personen uit de rolstoel worden getild om vervolgens met de zweeflift naar bijvoorbeeld bed of badkamer op de 1e verdieping worden vervoerd.

 • Zelfstandig te gebruiken

  Er zijn diverse systemen om snel en gemakkelijk zelfstandig de rolstoel aan de lift te bevestigen. Ook is mogelijk de lift uit te voeren met tilbeugels, of jukken met tilbanden.

 • Trap vrij toegankelijk

  Omdat de geleiderail van het liftsysteem boven de trap wordt gemonteerd, en dus niet langs de wand, behoudt de trap zijn volledige breedte voor overige bewoners.

 • Smalle wenteltrappen

  Zeer geschikt voor wenteltrappen, zeer steile trappen, smalle trappen en meerdere verdiepingen. De lift passeert probleemloos deuren en ramen.

 • Combinatie plafondlift en zweeflift

  Op sommige trappen is er te weinig tilhoogte of te weinig draairuimte voor gebruik van de lift in combinatie met een rolstoel. Het toepassen van een juk met tilband (als bij een tillift) kan dan een oplossing bieden. Op de verdieping kan eventueel het tiljuk worden overgenomen in een plafond tilsysteem waarmee bed, bad of toilet kan worden bereikt.

  De in Zwitserland geproduceerde zweeftraplift wordt in Nederland al ruim 20 jaar meermalen per jaar door ons toegepast. Profiteer van onze ervaring op het gebied van advies, inmeten/installeren en het jaarlijks onderhouden van zweefliften. 

 • Er zijn diverse standaard bevestigingen leverbaar om de rolstoel snel en veilig aan de zweeftraplift te bevestigen. In de meeste situaties wordt de rolstoel aan de voorkant voorzien van bevestigingspunten en wordt aan de achterkant een beugel geplaatst onder de duwbeugels van de rolstoel. Uiteraard dienen de duwbeugels hiervoor geschikt te zijn (afneembare/verstelbare duwbeugels zijn dit in de regel niet).

  Hoewel het soms technisch mogelijk is om een bewoner met rolstoel naar de 1e verdieping te vervoeren, blijkt de verdieping in praktijk niet geschikt voor een rolstoel. Ingeval op de verdieping tilhandelingen met een plafondtillift moeten worden uitgevoerd kan het zinvol zijn de rolstoel op de begane grond achter te laten. Door de zweeflift te voorzien van hetzelfde tiljuk als een plafondlift kunnen de twee systemen perfect met elkaar worden gecombineerd.

  Vanuit de hal op de begane grond wordt de bewoner getild met een tilband en zo naar boven gebracht. Eenmaal boven kan het juk worden overgenomen op het tilsysteem waarmee transfers naar badkamer en slaapkamer kunnen worden uitgevoerd.